Καλησπέρα σε όλους. Γαλλία και Βέλγιο έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο μέχρι το 60′ περίπου, όταν και οι Γάλλοι μετά από κόρνερ, σκόραραν με το χειρότερο παίκτης τους, μέχρι εκείνη τη στιγμή. Μέχρι το τέλος, θυμηθήκαμε σκηνές ελληνικού πρωταθλήματος, με αμέτρητες καθυστερήσεις με κάθε τρόπο. Έτσι λοιπόν οι Γάλλοι περιμένουν την Κυριακή το απόγευμα τον αντίπαλό τους, που θα προκύψει από το δεύτερο σημερινό ημιτελικό ανάμεσα σε Κροατία και Αγγλία.

 

Κροατία-Αγγλία (21.00)

Μετά τις εξαιρετικές της εμφανίσεις στους ομίλους παρουσιάστηκε αγνώριστη, λιγότερο επιθετική και με λιγοστή ενέργεια. Χρειάστηκε δύο παρατάσεις και τη διαδικασία των πέναλντι για να προκριθεί απέναντι σε Δανία και Ρωσία. Συσσωρευμένη η κούραση για κομβικούς παίκτες όπως ο Μόντριτς (ξεκίνησε σε όλα τα παιχνίδια βασικός), Λόβρεν, Σούμπασιτς, Μάντζουκιτς.  Από την άλλη πλευρά η Αγγλία μετά τους ομίλους αντιμετώπισε την Κολομβία, ισοφαρίστηκε στο 95΄, προκρίθηκε στα πέναλντι και στη συνέχεια πιο άνετα απ’ ότι δείχνει το τελικό 2-0 απέκλεισε και τη Σουηδία. Λιγότερη κούραση για βασικούς παίκτες, οι οποίοι αγωνίστηκαν 30′ λιγότερο και 2 ώρες  νωρίτερα από τους Κροάτες.  Στο ιατρικό δελτίο της Κροατίας ο Σουμπασιτς παίζει στο κόκκινο από το προηγούμενο παιχνίδι, ο αριστερός μπακ Στρίνιτς νιώθει ενοχλήσεις και αν αγωνιστεί δεν θα είναι στο 100%, ο Βρσάλικο είναι επίσης εκτός, ενώ ο Σάουθγκέιτ δεν αντιμετωπίζει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.

Διαιτητής του ο αγώνας ο έμπειρος Τσακίρ, ενώ αναμένεται βροχή κατά τη διάρκεια του αγώνα.  Ο αγωνιστικός χρόνος των Κροατών είναι μεγαλύτερός από αυτόν των Άγγλων ποδοσφαιριστών. Επίσης οι περισσότεροι Άγγλοι ποδοσφαιριστές αγωνίζονται στο πιο επίπονο πρωτάθλημα του κόσμου, συνεπώς έχουν και καλύτερη φυσική κατάσταση, είναι συνηθισμένοι στο “βαρύ” λόγω βροχής αγωνιστικό χώρο, ενώ και ο μέσος όρος ηλικίας των παικτών της Αγγλίας είναι σημαντικά χαμηλότερος από εκείνον της Κροατίας. Η παρέα του Μόντριτς θα προσπαθήσει να τελειώσει το παιχνίδι στα 90′ διότι αν το σκηνικό επαναληφθεί και ο αγώνας οδηγηθεί στην παράταση δεν θα αντέξουν. Θα ρισκάρουν πιθανότατα να ανοιχτούν, ενώ η άμυνά τους με Βίντα, Λόβρεν και Τσόρλουκα είναι λιγότερο αξιόπιστη σε περιπτώσεις πίεσης.

Επιλογή Απόδοση
Βασική      Πρόκριση Αγγλία 1.60
Risky           Διπλό 2.30
 Risky        1st Scorer Sterling                            8.50

 

Καλή επιτυχία!